top of page

 

 

 

'New beginnings are often disguised as painful endings', aldus Lao Tzu.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de verwerking van een scheiding, de ontrouw van een partner of een eigen affaire aanzienlijk verspoedigd wordt als je daadwerkelijk de tijd neemt om stil te staan bij alles wat er gebeurd is. Niet door gewoon door te gaan met het leven, maar juist door bewust tijd en ruimte te maken voor alle verwarrende emoties die ermee gepaard gaan. Een weekendje of midweekje weg biedt de ultieme uitkomst: Een paar dagen alleen op stap om de -soms harde- lessen te leren die erin verscholen liggen. Het motto bij uitstek is 'deal with it and heal from it'. En psycholoog en relatietherapeut Blanca van den Brand staat je hierin graag bij. Met raad én daad. Met een lach én een traan. Een luisterend oor en een liefdevol advies. 

 

Dus... Gun jezelf deze kwaliteitstijd met jezelf. Pak je koffers, start je wagen en begin zo jouw-therapeutisch-verantwoorde-avontuur. Blanca ontvangt je graag aan het wereldberoemde Lago di Como in Noord-Italië. Voor een goed glas wijn en een pittig gesprek.

 

't comomeer 

Flaubert, Stendhal & Goethe: 19de-eeuwse dichters, schrijvers en componisten vonden er hun inspiratie. Het magische alpenmeer "lago di como' is zo bijzonder omdat het woest en liefelijk tegelijk is. Omringd door besneeuwde bergtoppen en met zijn charmante dorpjes en kleine haventjes is het een ware trekpleister voor menig toerist. En niet zonder reden. De drie prachtige dorpjes 'Bellagio, Varenna & Menaggio' worden ook niet voor niets 'de gouden driehoek' genoemd. Zij vormen het decor voor jouw onvergetelijke 'deal&heal' dag, weekend of midweek. Met zijn geweldige sterrenrestaurants, gezellige pleintjes, mooie wandelroutes en magische uitzicht is het pittoreske dorpje Menaggio, aan de westoever van het meer, onze uitvalsbasis. Dit chique kuuroord is een heuse parel aan het Comomeer. Kortom, il dolce far niente!

 

programma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

deal, feel & heal retreat  

Zaterdag: Inchecken in bijvoorbeeld het knusse Hotel Du Lac. Vandaar uit heb je prachtig zicht over het hele meer en kun je te voet de omgeving verkennen. Blanca neemt je -met alle liefde van de wereld- graag mee naar bijvoorbeeld een 14e eeuwse wijnkelder waar je tussen de oude wijnvaten de meest geniale wijnen kunt proeven… Of naar dat bekende restaurant waar George Clooney onlangs nog gezien is... Samen op stap en met de tijd van leven, kom je vaak tot de meest geniale en persoonlijke gesprekken. Op een hele informele, ongedwongen en uitermate prettige, maar professionele manier dringt Blanca razendsnel door tot de kern van jouw problemen. Pijnlijke onderwerpen worden bespreekbaar gemaakt, emoties krijgen (eindelijk) lucht, unieke inzichten worden verkregen en alle mogelijke oplossingen afgetast.

Zondag: Na een heerlijk ontbijtje begint de dag goed met een boottochtje naar de overweldigend mooie overkant van het meer. Een bezoekje aan Bellagio en Varenna mogen simpelweg niet ontbreken op het programma. Onderweg is tijd en ruimte genoeg om rustig met elkaar te praten. Eventueel ook tijdens een fikse wandeling of picknick. Hoe dan ook zal je na het afrondende gesprek weer vertrekken met een (op)gelucht hart, hernieuwde energie en verrassende inzichten. Desgewenst ook met een uitgewerkt (toekomst)plan en concrete opdrachten, op maat gesneden en in goed overleg samengesteld. Na afloop blijft begeleiding per email en skype mogelijk. 

 

 

 

▪  Voor het verwerken van een scheiding of een liefdesbreuk...

▪  Voor het terugwinnen van vertrouwen en zelfvertrouwen na bijvoorbeeld vreemdgang...

▪  Of ter afsluiting van een zware emotionele periode of als nieuwe start..

prijs

Deze exclusieve en bijzonder helende ervaring is nu te boeken voor ongeveer € 700,- (ex BTW). Het weekend is -goed overleg- geheel naar eigen wensen en behoeften in te richten. Zo kun je verblijven in het chique Grand Hotel Victoria of een paar nachtjes in een tentje slapen op de lokale camping. Je kunt kiezen voor intensieve begeleiding of slechts één therapiesessie van twee uurtjes inboeken. Je kunt een dagje komen of een hele week blijven. In het weekend of doordeweeks. Wat jij wil. Er is doorgaans van alles mogelijk. 

 

Een reële inschatting van de kosten voor een unieke bezinningsweekend aan het Comomeer:

▪  Overnachtingen in Menaggio zijn mogelijk van € 60,- tot € 500,- per nacht. Kijk maar eens op booking.com

▪  Retourtickets naar Milaan Malpensa al voor € 50,- p.p. mogelijk bij tijdig boeken. Kijk op easyjet.nl

▪  Autohuur voor een weekend al voor € 70,-. Check autoverhuur vanaf terminal 2 via easyjet of autoeurope.nl.

▪  Uitgebreide lunch en diners kosten ongeveer € 20,- p.p.

▪  De uurprijs van psycholoog Blanca is € 100,- (ex. 21% BTW). De eventuele extra kosten tijdens de aanwezigheid van Blanca zijn voor jouw rekening. Deze kosten kunnen -desgewenst en in overleg- geminimaliseerd worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan samen een koffietje drinken 's ochtends, samen lunchen, de boot pakken of dineren.

Een optelsom brengt ons op een totaalprijs van € 700,-: vlucht en vervoer (120), 1 overnachting (80), 1 dagdeel (relatie)therapie (400 + BTW), overige onkosten aan bijvoorbeeld alcoholische versnaperingen, lunch en diners (100).

PS: Blanca is onlangs verhuisd van het Comomeer naar het Varese meer. De begeleidingstrajecten zijn nog wel mogelijk aan het Comomeer, maar worden momenteel -bij voorkeur- georganiseerd in de buurt van Varese. 

 

Voor verdere vragen bel of mail ons: info@insightorout.nl. En dan hopen we je binnenkort te mogen verwelkomen in La Bella Italia. 

bottom of page