top of page

ontrouw verwerking

In tegenstelling tot veel vreemdgangers, liegen de cijfers er niet om. Ontrouw komt veel voor. Heel veel zelfs. Een langdurig seksueel dubbelleven, een eenmalig buitenechtelijk uitstapje of een hartstochtelijke verliefdheid: Het begint vaak heel onschuldig, spannend en leuk, maar eindigt doorgaans heel ellendig en verdrietig.

 

De hartverscheurende pijn en het onverteerbare verdriet zijn na vreemdgang zo groot dat stellen vaak bij God niet weten hoe ze hier –op constructieve wijze- mee om moeten gaan. Een affaire zorgt altijd voor een emotionele rollercoaster. Beide partners gaan hier alleen doorgaans heel anders mee om. De ontrouwe partner wil het voorval meestal zo snel mogelijk vergeten en het er niet meer over hebben, terwijl de ander het er eindeloos vaak, gedetailleerd en lang over wil hebben. De vreemdganger moet alle ongecontroleerde huilbuien en heftige woedeaanvallen, de niet-aflatende stroom verwijten en vragen en de opgevoerde controledrang van de trouwe partner doorstaan, terwijl er doorgaans bijzonder weinig ruimte en begrip is voor zijn of haar eventuele twijfel, aanhoudende verliefdheid en liefdesverdriet. De bedrogen partner heeft namelijk extra veel behoefte aan bevestiging en liefde. 

 

De kunst bij het verwerken van ontrouw is -hoe moeilijk ook- het doorleven van alle emoties: de boosheid, de verlatingsangst, de bijbehorende onzekerheid en knagende jaloezie, maar zeker ook eventuele schaamte, spijt- en schuldgevoelens en het verdriet over het verlies van een liefdes- of seksmaatje. Voor beide partners is het van levensbelang om ruimte te creëren voor al deze emoties. Dat versnelt het verwerkingsproces en vergroot de kans op herstel. Het vergroot de intimiteit, het verstevigt de liefdesrelatie, het herstelt -op den duur- de vertrouwensbreuk en voorkomt op die manier herhaling of terugval. Jullie kunnen er zelfs sterker uit komen samen..! Echt..! 

 

cheat retreat 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als relatietherapeut begeleidde Blanca de afgelopen jaren al honderden stellen bij de verwerking van ontrouw. Eerst in haar praktijk aan de Amsterdamse grachten, nu voornamelijk aan het wereldberoemde Comomeer. Een 'Cheat Retreat' biedt de unieke mogelijkheid om in een prachtige maar voornamelijk ook veilige omgeving, in een ontspannen sfeer en onder haar professionele begeleiding je verhaal te doen, al je vragen te stellen, je pijn en verdriet te tonen, te doorleven en samen te verwerken. Een paar dagen weg uit de dagelijkse hectiek om weer nader tot elkaar te komen, het voorval te verwerken en het beschaamde vertrouwen weer (enigszins) te herstellen. Net nadat het uitgekomen is of jaren later. Als afsluiting van een zware periode of om elkaar echt nog een eerlijke kans te geven...  

Een exclusief ontrouw-verwerkings-weekend biedt nieuwe inzichten, verzacht de pijn en betekent echt vaak een nieuw begin. Heikele onderwerpen worden op prettige wijze bespreekbaar gemaakt, lessen die in de ontrouw verscholen liggen worden geleerd en -indien wenselijk- worden jullie begeleid bij het maken van belangrijke beslissingen over jullie -al dan niet gezamenlijke- toekomst. 

 

Kom naar het mystieke Comomeer in Noord-Italië. Dit is relatietherapie nieuwe stijl. Bijzonder en uniek. Maar bovenal zeer doeltreffend en effectief. 

prijs

Een exclusieve en unieke 'Cheat Retreat' is nu te boeken voor ongeveer € 1.300,- (ex BTW). Prijs is per stel en er zijn geen andere stellen aanwezig. Het weekend is geheel naar eigen wensen en behoeften in te richten. Zo kun je verblijven in een chique 5-sterren hotel of (romantisch) een paar nachtjes in een tentje slapen op de lokale camping. Je kunt kiezen voor intensieve begeleiding of slechts één therapiesessie van twee uurtjes per dag inboeken. Je kunt een dagje komen of een hele week blijven. In het weekend of doordeweeks. Wat jullie willen. In goed overleg is er van alles mogelijk. 

 

Een reële inschatting van de kosten voor een 'Cheat Retreat' aan het magische Comomeer:

▪ Overnachtingen in Menaggio zijn mogelijk van € 60,- tot € 500,- per nacht. Guest house "Villa Giuliana" bijvoorbeeld kost in het laagseizoen € 100,- per nacht. Kijk maar eens op booking.com voor alle mogelijkheden in Menaggio en omgeving.

▪  Retourtickets naar Milaan Malpensa al voor € 50,- p.p. mogelijk bij tijdig boeken. Kijk op easyjet.nl. 

▪  Transfer. Autohuur voor een weekend al voor € 80,-. Check autoverhuur vanaf terminal 2 via ww.autoeurope.nl.

▪  Uitgebreide lunch en diners kosten ongeveer € 50,-.

▪ De uurprijs van relatietherapeute Blanca is € 100,- (ex. 21% BTW). De eventuele extra kosten tijdens de aanwezigheid van Blanca zijn voor jullie rekening. Deze kosten kunnen -desgewenst en in overleg- geminimaliseerd worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan samen een koffietje drinken 's ochtends, samen lunchen, de boot pakken en/of samen chique dineren.

 

Een optelsom brengt ons op een totaalprijs van € 1.400,-: vlucht en vervoer (200), 2 overnachtingen (200), 2 dagdelen relatietherapie (800 + BTW), overige onkosten aan alcoholische versnaperingen, lunch en diners (200).

PS: Blanca is onlangs verhuisd van het Comomeer naar het Varese meer. De begeleidingstrajecten zijn nog wel mogelijk aan het Comomeer, maar worden momenteel -bij voorkeur- georganiseerd in de buurt van Varese. 

Ben je geïnteresseerd in een 'cheat retreat', maar ben je benieuwd naar een ervaringsverhaal. Lees  het verhaal van Nico & Sylvia in [ Psychologie Magazine ]. Ook lees je daar meer verhalen die onlangs verschenen zijn over onze 'Cheat Retreats' in de Nederlandse en Vlaamse media. En [ hier ] vind je een EHBO kid, Eerste Hulp Bij Overspel, voor bedriegers en bedrogenen.

Bij verdere vragen of interesse kun je altijd een persoonlijk berichtje sturen naar blanca@insightorout.nl. Daar val je haar nooit mee lastig...

bottom of page