top of page

Ergens diep in jou vonkt je kern. Het stuk waar je oerbloed pompt.

Waar je verlangen huist om hout te hakken en om koude berglucht in te ademen.

Om af te zien én uit te rusten.

Om op te laden in plaats van af te branden.

Om brood te bakken én vuur te stoken.

 

Ooit leefden wij in de wildernis. We vochten met elkaar en de omgeving om te overleven. We schuilden in hutten en grotten. Mannen als jij en ik bouwden bruggen, huizen en dijken en verkenden de wereld. Tegenwoordig leveren we vooral strijd tegen de klok. Ongemerkt verdween de wildernis uit ons leven. We verruilden de lange dagen in het veld met eindeloos weidse uitzichten voor onze kantoren met computerschermen. In onze drukke levens vol deadlines en afspraken knaagt er iets. We worden volledig opgeslokt door onze ambities, verlangens en verplichtingen. Het ontbreekt ons hierdoor vaak aan tijd en ruimte om te doen wat we echt graag willen doen. Om überhaupt de tijd te nemen onszelf de vraag te stellen wat we echt willen met ons leven, wat er werkelijk toe doet. En dat wringt.

 

Wat blijft er van ons over als we alle afleidingen uit de dagelijkse realiteit achter ons laten?

Wie zijn wij, ontdaan van onze rollen, beroep en status?

 

Ga het avontuur aan en eet wat het land je biedt. Drink wat de rivier je geeft. Ga mee naar een plek waar de natuur vele malen groter, weidser en wijzer is dan jij en ik. Een plek waar het stil is en niets moet. Waar de natuur je uitdaagt om naar jezelf te kijken; wie je bent, waar je staat en waar je naar toe gaat. Vijf dagen verblijven in de ruige Italiaanse Alpen, in de afgelegen vallei “Val d´Otro”. Even back to basic. Even weer als echte mannen én kwajongens onder elkaar: Klimmen, houthakken, vuur maken en brood bakken. En je vijf dagen lang laten leiden door de vijf elementen: Water, Vuur, Aarde, Lucht en Ruimte. 

 

Het doel? Eens even echt terug naar jezelf, naar de natuur om de kracht van je lijf en je geest (weer) te ervaren. Een reis waar je uitgerust van thuiskomt, ondanks de stevige fysieke inspanningen die we soms moeten leveren. Vijf dagen om nooit meer te vergeten, waarmee je ruimte in je hoofd maakt en waarvan je wellicht terugkeert met een prachtig idee of een nieuwe frisse blik op het leven.

 

heb jij zin in ´t avontuur?

▪  5 dagen in de ruige bergen. 5 elementen. 10 mannen. Zonder telefoons en afleidingen..

▪  Prijs is inclusief overnachtingen, alle locale en biologische maaltijden,

    gekwalificeerde berggidsen en begeleiding ter plaatse. Transport van en naar vliegveld is      

    inbegrepen. exclusief vliegticket van Amsterdam Schiphol naar Milaan Malpensa.

Deze unieke expedities worden georganiseerd en ter plaatse begeleid door Raymond Landgraaf, de liefhebbende echtgenoot van Blanca. Voor meer informatie over mogelijke data en prijzen kijk op www.otro-elements.it. En bekijk de prachtige [ trailer ] om een indruk te krijgen van dit (mannen)avontuur, maar ook van de prachtige omgeving. Lees wat [ artikelen over Otro Elements ]. Of bekijk [ de Engelse versie ] van deze tekst. 

expeditie voor echte mannen... 

bottom of page